shadow

הדרך הנכונה לבחור את שם הספר שלך

בסוף הוובינר הראשון בסדרה לצאת לאור נשלח אלינו אימייל על ידי אחת המשתתפות שביקשה את חוות דעתי ואת העזרה שלי בבחירת אחת משתי האפשרויות לשם הספר שלה.

זה בהחלט מחמיא לי ששואלים לדעתי, אבל כפי שהסברתי לפונה, יש פגם יסודי בשאלה.

תמונה - שם הספר שלך. האם שם הספר שלך מזמין את הקורא הנכון לפתוח אותו?
האם שם הספר שלך מזמין את הקורא הנכון לפתוח אותו?

שם הספר שלכם הוא אחת הדרכים החשובות ביותר למשוך תשומת לב מצד קוראים פוטנציאליים. לכן, הוא מתפקד במידה רבה ככותרת בפרסומת או באימייל – אם הכותרת לא מושכת את הקורא, הוא לא פותח את האימייל.  באותו אופן, אם שם הספר לא מעניין את הקורא, לא מושך אותו – הוא לא יציץ בספר שלכם, לא יקרא את הדף הראשון, לא יבין לעולם כמה כדאי היה לו לקנות אותו – ובאמת לא יקנה אותו!

הדרך הנכונה לבחון כותרות, שמות וכל חומר שהתכלית שלו היא לקדם משהו (וכאמור – אחת התכליות החשובות של שם הספר היא לקדם אותו מול קהל היעד) היא להציג אותן למדגם מייצג של קהל היעד ולבחון את התגובה של הקהל. החברים שלכם, המשפחה שלכם, אנשים שמצויים בתחום שלכם וגם אני – כל מה שיש לנו לומר זה ניחוש.

עקרונות הפסיכולוגיה השיווקית מאפשרים לי להעריך במידה גבוהה של סבירות אם יש כותרת אחת שהיא ממש יותר טובה מאחרת. אבל גם אז – זהו עדיין ניחוש. נניח שטעיתי ושם הספר שלא בחרת היה מוסיף לך עוד 8% קוראים. לאורך חיי הספר זה יכול להתבטא בעשרות ומאות קוראים. לא חבל?

אז במקום לנחש – עדיף לבדוק.

 

השאר תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

דילוג לתוכן